Árnyék-Működések

 

Érdekes vendéggel fejeztem be nemrég a közös munkát. Mikor telefonon beszéltünk, akkor még ő maga sem tudta megmondani, hogy mi az a konkrét dolog, amivel majd foglalkozni kéne. Viszont érezte, hogy az életében olyan folyamatok, érzések vannak jelen, amiket szeretne elhagyni.

                                                       



Anita egy karizmatikus, elhivatott, céltudatos személyiségként ült le velem szemben. Látszott rajta, hogy minden egyes mozdulata, gesztusa, mimikája tökéletes összhangban vannak egymással. És a ruházata is olyan, mint aki éppen most lépett volna ki egy üzleti divatmagazin címlapjáról. A személyisége majdhogynem lehengerlő és követendő. Nem titkolom, hogy volt olyan pillanat, mikor majdnem a hatása alá kerültem. Annyira lágyan, de célirányosan volt jelen, hogy figyelni kellett arra, hogy ne tudja átvenni az irányító szerepet. Próbálkozott többször is és több irányból is, de azért már csak „az én házam az én váram”! Ezt észre is vette és másik irányból próbálkozott. Kellett egy kis idő, mire finoman, de ellentmondást nem tűrően meghúztam a saját határaimat, amihez neki kellett igazodnia. Mikor ez megtörtént, akkor teljesen megváltozott. Majdhogynem elveszetten és fáradtan omlasztotta le azt a képet, amit eddig erőből tarott életben. Mondtam neki, hogy akkor hallgatlak és figyelek rád, mert most kezdődhet el a tényleges munkavégzés.

De még mielőtt nekikezdek, egy gyors kitérőt engedjetek meg nekem. Számtalan képzésen, oktatáson, előadáson, iskolában, tanfolyamon voltam már és még leszek is. Mert vallom, hogy a tudás az, amit nem lehet elvenni és az egyetlen dolog, amitől csak növekedni tudok. Ez az én meglátásom, természetesen nem kell vele egyetérteni. Tehát…. Idén volt szerencsém eljutni egy számomra hihetetlen képzésre: „Árnyék-Működések, Félelemkód és Hamis Beazonosítások”. Nem akarok előadást tartani, a lényeg, hogy a tanult és hozott sémákat, programokat hogyan lehet felismerni, megállítani és átformálni. Elképzelhetetlen tudást kaptam, amit segítségnyújtásra tudok fordítani. De térjünk vissza Anitához, mert nála is ezzel a technikával tudtunk pozitív eredményt elérni.

Olyan sémákat futtatott magában, amiket képtelen volt beazonosítani, felismerni. Csak tudta, hogy az, amiben most benne van, és amiben éli az életét, az neki már szinte fájdalmas. Egyszerre volt jelen benne az ELLENÁLLHATATLAN és MANIPULÁLÓ énje, mikor dolgozott és másokat irányított. Mikor viszont egyedül volt, akkor tükörbe se tudott nézni, mert TASZÍTÓNAK, UNDORÍTÓNAK és JELENTÉKTELENNEK látta saját magát. Ezzel a kettőséggel próbálta túlélni a mindennapokat. Ezek a sémák voltak azok, amik munkájában az egekig emelték, de a magánéletben szinte cserbenhagyták. Se egy barát, se egy párkapcsolat, se társaság, se szórakozás. Pedig mindegyikre vágyott, de valahogyan nem tudta meglépni ezeket, mert mindig MÉLTETLANNAK találta saját magát. Ha menni kellett, teljesíteni, szervezkedni (akár mások háta mögött is), akkor, mint egy tank ment előre. De belül félt és rettegett, hogy mindent elveszíthet és semmi jutalmazást nem engedett meg magának.

És mikor eljött a közös munkánkban az a forduló pont, hogy felismerte ezeket az árnyék kódokat és segítséggel elkezdte elhagyni őket, akkor omlott össze igazán a felszabadultság miatt. Nem volt rajta teher, nyomás, félelem. Nem akart erővel feljebb jutni. Elfogadta, hogy amit elért az az övé. Megengedte magának, hogy önmagával foglalkozzon. Hogy éljen és ne rettegjen. Hogy mosolyogjon és elfogadja önmagát.

Csodálatos élmény látni, hogy emberek milyen hatalmas változásokon képesek keresztülmenni, ha egy kis segítséget kapnak. És igen, csak ennyi kell a legtöbb embernek, hogy egy felszabadultabb életritmust tudjon elindítani saját magának.          

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Esküvő 😊

Köszöntöm a HipnóziSiófok blogon!

Társas Magányban Élek