HELYES ÉNKÉP!
 
A munkám során számtalan hölggyel találkoztam! Ült már velem szemben gazdag és szegény, vékony és teltkarcsú, alacsony és magas, házas és szingli, lusta és élsportoló, vállalkozó és alkalmazott, sikeres és kevésbé sikeres hölgy is. És szinte kivétel nélkül mindenkiben fel lehetett fedezni azokat a viselkedési jegyeket, amik arra vezethetők vissza, hogy HATALMAS elvárás van velük szemben támasztva!!! 
 
- Tartsák rendben a családi fészket!
- Legyenek vékonyak, de formásak!
- Mindig mosolyogjanak!
- Viselkedjenek úgy az ágyban, mint egy pornósztár!
- Öltözködjenek nőiesen, szexin, de csak a párjuknak!
- Feleljenek meg a média által közvetített női ideálnak!
- Beszéljenek angyal hangon!
- Adják fel a karrierjüket az anyaságért!
- Sütni-főzni ALAP!
- Sminkeljék magukat!
- Járjanak magas sarkú cipőben!
- Legyenek monogámok!
- Viseljenek harisnyanadrágot!
- Mindig legyen a világ legjobb anyukája, felesége, menye, alkalmazottja, vezetője…!
- És ami a legfontosabb, hogy SOHA NE ÉREZZÉK MAGUKAT ELNYOMVA!
 
Természetesen ez csak egy pár példa arra, hogy mikkel találkoztam eddig a munkám során függetlenül attól, hogy éppen ki milyen megoldandó feladattal keresett fel. Sokan akkor szembesültek igazán a nekik támasztott elvárások súlyával, mikor egy kicsit ilyen irányba tereltem a beszélgetést. Ott és akkor tudatosodott bennük, hogy ezer és ezer irányból érkeznek az elvárások, amik szinte teljesen elnyomják saját énjüket. Ezért nem érzik jól magukat! Ezért képtelenek felszabadultan mosolyogni! Ezért van az, hogy mindenkiről tudnak mindent a környezetükben, csak éppen saját magukról semmit sem! És mikor az ÉNKÉP, ÖNBECSÜLÉS, ÖNBIZALOM kerülnek szóba, akkor nagy csönd, zavart nevetés vagy sírás a válasz.
Szeretnék most kimondottan olyan segítséget nyújtani, ami az elvárások útvesztőjében kiutat adhat és az „elnyomás” érzésének hátra hagyásában segíthet! Elindítom a „HELYES ÉNKÉP” hipnózisterápiás női csoportot. És hogy miért csoport? Mert észrevettem, hogy csoportban az erő, hogy támogatást kapjon másoktól, hogy lássa mások is képesek vele együtt a pozitív változásra, hogy ő maga is példaképpé váljon! 
 

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Esküvő 😊

Köszöntöm a HipnóziSiófok blogon!

Társas Magányban Élek