A fejfájás lelki okai



A lelki bajok is sokszor testi formában jelennek meg rajtunk. A fejfájás, súlyosabb esetben lelki bajokat is jelezhet.
Lelki problémákat is jelezhet fájdalommal a szervezetünk.
Bizonyítottan a túl sok stressz nem tesz jót szervezetünknek. Ez gyakran testi tünetekben is megnyilvánul. Nem véletlen, hogy az idegeskedő, szorongó emberek haja hullani kezd és veszít színéből és erejéből. Elhízás, látás csökkenés, fülzúgás, stb. Ezek mind a szervezet jelzései lehetnek arra, hogy meg kellene nyugodnunk, mert túl sok stressz éri a szervezetünket. .
A krónikus fejfájással (migrénnel) sincsen ez másképpen. A migrén a fejfájások egyik speciális változata, sokan az erős, hosszan tartó fejfájás szinonimájának tartják. A többnyire féloldali fejfájást sok esetben látászavarokból, vibráló, cikkcakkos fényekből álló migrénaura előzi meg. Mozgászavarok is jelentkezhetnek. A migrénes fejfájás hatalmas befolyással lehet az életünkre.  Akadályozhatja a munkánkat, tanulási teljesítményünket és ronthatja a pozitív életszemléletünket. Sok esetben ez a fejfájás a stressz és az érzelmek számlájára is róható fel.
Több kutatás kimutatta, hogy a migrénes fejfájásokat kiválthatja a komoly stressz hatás, vagy hatalmas érzelmi SOKK behatás (valaki elvesztése). Nem minden esetben kell ilyen nagy érzelmi behatásra gondolni. Lehetséges, hogy csak nyomás alá kerülünk a munkahelyünkön, nézeteltérés a családtaggal, hosszan tartó kialvatlanság, stb. Mindenkinek más és más válthatja ki a migrénes fejfájást.
Negatív és a pozitív érzelmek is képesek fejfájást kiváltani szervezetünkben. Egy lánykérés, nem várt munkahelyi elismerés, régen nem látott rokon – barát viszontlátása, stb. Ezek mind, mind olyan hatalmas érzelmi hatással bíró folyamatok, amikre szervezetünk, agyunk csak nagyon heves kémiai folyamatokkal képes reagálni. Ezek mind, mind, lehetnek a fejfájás kiváltó okai is.
Magadra ismertél? A hipnózis segít oldani ezeket a belső konfliktusokat, így a fizikai tüneteknek is búcsút inthetsz, tegyél egy próbát Önmagadért!

HipnóziSiófok

Kósa Attila
hipnoterapeuta

+36 70 776 7937

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Esküvő 😊

Köszöntöm a HipnóziSiófok blogon!

Társas Magányban Élek